Google Analytics Alternative Van Aareschlucht tot Thun | Reizen langs Rivieren Travelling along Rivers http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ http://www.reizen-langs-rivieren.nl/ Google Analytics Alternative>

Van Aareschlucht tot Thun


De Aare is met een lengte van 295 km de langste rivier die van bron tot monding geheel binnen de landsgrenzen van Zwitserland blijft stromen. Vanaf de oorsprong op de Aargletschers in het Berner Oberland baant de rivier zich eerst een weg door het Haslital. Hier worstelt de rivier zich anderhalve kilometer lang door de spectaculaire Aareschlucht.

Bij Brienz stroomt de Aare in de Brienzersee en verlaat dit meer weer bij Interlaken. Na het passeren van deze stad vloeit de rivier in de Thunersee. Bij Thun gaat de Aare verder in de richting van de Zwitserse hoofdstad Bern, waar de rivier door het centrum meandert. De Aare kiest daarna eerst via een bochtig tracé voor een westelijke koers en buigt na de Bielersee af in noordoostelijke richting. De benedenloop stroomt door het kanton Aargau. Bij Felsenau is de uitmonding in de Rijn.

9a-bordje Aare10c-instroom


De Aareschlucht is een spectaculaire kloof met rotswanden, die tot 180 meter hoogte reiken. De bijna anderhalve kilometer lange doorgang, die al in 1888 voor het publiek werd ontsloten, varieert in breedte van 1 tot 40 meter. De wandelroute is een ingenieuze constructie van steigerbruggen en tunnels en kan in een kleine drie kwartier worden afgelegd.

10a-infokaart schlucht
Aan de westzijde van de kloof verbreedt de Aare zich en stroomt in de richting van Meiringen. 


Kort voor de instroom in de Brienzersee.

Spelen aan de oever van de Brienzersee.


De Aare verlaat de Brienzersee en stroomt Interlaken binnen.

In het centrum van Interlaken met zicht op het Jungfraugebergte.
Visdoorlaat bij een stuw in het centrum.

Na Interlaken stroomt de Aare door de Thunersee.

Het kasteel in het Schadaupark in Thun domineert de plek waar de Aare de Thunersee verlaat.

In het Schadaupark vormt het kerkje Scherzligen met de aan de rivier grenzende ligweide een oase van rust. 
In de stad Thun stroomt de Aare verder in de richting van de Zwitserse hoofdstad Bern.


Index Zwitserland


© DV MEDIA FARELLI PRODUCTIES 2020